OGLAŠIVAČ: Fond za inovacije Crne Gore

Rana faza razvoja startapova

GRANTOVI I MENTORSKA PODRŠKA ZA STARTAPOVE

350 hiljada eura za podršku ranoj fazi razvoja startapova

Ukupna vrijednost poziva iznosi 350.000 eura, pri čemu je vrijednost pojedinačnog granta do 35.000 eura (30.000 eura za finansijsku podršku i 5.000 eura za mentorsku podršku). Javni poziv je otvoren do 20. oktobra, a neophodna dokumentacija za prijavu objavljena je  na sajtu Fonda za inovacije Crne Gore (www.fondzainovacije.me).

Cilj Programa je unapređenje startap zajednice u Crnoj Gori kroz finansijsku i mentorsku podršku. Ova podrška će pomoći startap preduzećima u sprovođenju prve faze istraživanja tržišta, razvoju proizvoda, uspostavljanju poslovnog modela i započinjanju priprema za sljedeću fazu prikupljanja finansijskih sredstava. Program podržava startap projekte koji razvijaju inovativne proizvode s visokim potencijalom rasta na tržištu u raznim oblastima uključujući i prioritetna područja pametne specijalizacije. Na ovaj poziv se mogu prijaviti timovi od dva do pet članova ili mikro preduzeća (u formi društva sa ograničenom odgovornošću) u privatnom vlasništvu, registrovana u Crnoj Gori ne duže od dvije (2) godine u trenutku podnošenja prijave. U slučajevima kada prijavu podnosi tim, ukoliko se odobri finansiranje, od njih će se zahtijevati da osnuju preduzeće u skladu sa Zakonom o privrednim društvima u Crnoj Gori.

Detaljne informacije o pozivu mogu se pronaći na sajtu Fonda (www.fondzainovacije.me), a postupak prijavljivanja je jednostavan i odvija se elektronskim putem. Info dan će biti održan u Podgorici u Privrednoj komori, 18. septembra u 9h, a isti je moguće pratiti i putem Zoom-a.

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr