Objavljeno: 04/07/2023

Predstavljen jedan od nosilaca Horizont Evropa programa – Stub III “Inovativna Evropa”

“Karavan preduzetništva” organizovan je danas u Evropskoj kući povodom Međunarodnog dana mikro, malih i srednjih preduzeća. Cilj ovog događaja je bio predstavljanje mogućnosti za MMSP u okviru EU programa, među kojima je i prestižni EU Okvirnog programa za istraživanja i inovacije program Horizon Europe.

Programe u okviru Horizont Evropa – stub III Inovativna Evropa predstavila je Savica Vujičić, nacionalna kontakt osoba za HE – Stub III Inovativna Evropa, i  navela da Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja sprovodi programske linije za podršku učešću u međunarodnim programima za podršku inovacijama, te da je  za ovu godinu  izdvojilo 50 hiljada EUR za nove projekte u okviru ove programske linije.

Savica Vujicic

“Cilj je da se putem ovog segmenta konkursa sufinansiraju pripremne aktivnosti za podnošenje projektnih prijava, kako bi se podstaklo učešće crnogorskih institucija u ovom izuzetno konkurentnom i najvećem EU programu za istraživanja i inovacije” istakla je Vujičić.

U sesiji nakon prezentacije Vujičić, predstavljena je “priča iz prve ruke” korisnice programa Evropskog savjeta za inoacije (EIC) g-đe Kruna Ratković – Mo Dronr koja je prezentovala svoje iskustvo.

Prezentaciju možete pronaći na stranici S3 biblioteka, u nastavku: S3 biblioteka – pametna specijalizacija u Crnoj Gori.

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr