DG JRC: Drugi tematski online ICT događaj za Zapadni Balkan

DATUM: 26/09/2022
LOKACIJA: Online
ORGANIZATOR: DG JRC

Druga S3 dvodnevna tematska radionica za Zapadni Balkan – Saradnja u IKT oblasti, održaće se online  26. i 27. septembra 2022. godine.

Generalni direktorat za zajednički istraživački centar Evropske komisije (DG JRC) ima za cilj da podrži inicijative i akcije koje povečavaju mogućnost saradnje za privrede Zapadnog Balkana, a time i  konkurentnost regiona u smislu njegovog ekonomskog i inovativnog potencijala. Ovom cilju služi dublja analiza regionalnog IKT potencijala, koji je zajednička prioritetna oblast za privrede koje su u naprednoj fazi procesa pametne specijalizacije, i srodna analiza lanaca vrijednosti IKT u regionu.

U tu svrhu, 26. i 27. septembra biće održana dvodnevna online radionica u cilju identifikovanja mogućnosti za regionalnu saradnju u prioritetnoj oblasti pametne specijalizacije IKT (i odgovarajućih poddomena), kao i inicijative za promociju takvih saradnji.

Ovaj događaj će okupiti različite nacionalne aktere u oblasti IKT iz regiona Zapadnog Balkana koji će razgovarati o potencijalnim perspektivnim oblastima za saradnju, regionalnim istraživačkim i inovacionim potencijalima u kontekstu IKT saradnje, kao i mogućnostima i izazovima za udruživanje napora u unapređenju regionalne konkurentnosti u oblast IKT.

Radionica će se nadovezati na prethodne radove na ovu temu, rezultate JRC-a iz tekućeg istraživanja o lancima vrijednosti na Zapadnom Balkanu, kao i na ažurirane informacije o tekućim S3 procesima u šest ekonomija.

Događaj će se baviti sličnostima i razlikama između ekonomija Zapadnog Balkana, sa osvrtom na IKT prioritetnu oblast. Fokus događaja je na identifikaciji trenutnog potencijala za regionalnu konkurentnost i rast kroz saradnju u određenim nišama, kao i na glavne izazove za to. Govornici su lideri i članovi nacionalnih timova za pametnu specijalizaciju, kao i ključne regionalne zainteresovane strane iz IKT oblasti.

Dnevni red, opis događaja i link za registraciju možete pronaći na sljedećem linku: https://s3platform.jrc.ec.europa.eu/w/second-s3-thematic-workshop-for-the-western-balkans-collaboration-in-the-ict-domain.

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr