Konkurs za sufinansiranje projekata i programa od značaja za podsticaj i razvoj kreativnih industrija za 2022. godinu

Konkursom se ostvaruje podrška razvoju sektora kreativnih industrija kroz sufinansiranje projekata iz oblasti produkcije kulturnih proizvoda i usluga intelektualne svojine (proizvodnja, promocija, distribucija i komercijalizacija roba i aktivnosti kulture, koje imaju utemeljenje u umjetnosti i kulturi).

CILJ KONKURSA je podsticaj i razvoj kreativnih industrija, kroz podršku i produkciju kulturnih proizvoda i usluga iz oblasti intelektualne svojine. Podrškom je moguće i poželjno, pomoći kreativnim biznisima u pronalaženju alternativnih izvora prihoda kroz kreiranje novih proizvoda i usluga, kao odgovora na stalno mijenjajuće tržišne uslove. Podrška će posebno vrijednovati višeresorni pristup i pozitivan uticaj na širi sektor kreativnih industrija i regionalnih klastera.

KATEGORIJE projekata i programa na koje vaš projekat mora biti fokusiran (jedna ili više navedenih kategorija, koje sebe na prirodan i funkcionalan način mogu da dopunjavaju):

• arhitektura

• dizajn (grafički, industrijski i modni)

• digitalne umjetnosti

• uspostavljanje ICT proizvoda

• izdavaštvo

• kreativno zanatstvo, podsticaj očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata i vještina.

Više informacija o konkursu možete pogledati na linku u nastavku: https://s3.me/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-i-programa-od-znacaja-za-podsticaj-i-razvoj-kreativnih-industrija-za-2022-godinu/

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr