Obuka: “Osnove CNC tehnologije”

DATUM: 14/12/2022
LOKACIJA: IPC Tehnopolis – Laboratorija za industrijski dizajn Techlab Tehnopolis
ORGANIZATOR: IPC Tehnopolis

Poslednjih nekoliko godina svijet industrijske proizvodnje se ubrzano razvija i danas je nezamisliv bez CNC alatnih mašina kojima se upravlja pomoću računara (CNC = Computer Numeric Control). CNC tehnologije su uvele promjene u procese proizvodnje i obrade metala, drveta i drugih materijala koje su rezultirale sve većom potražnjom za radnom snagom koja posjeduje praktična znanja i vještine iz ovih oblasti.

Prepoznajući taj trend, IPC Tehnopolis organizuje trodnevnu obuku pod nazivom “Osnove CNC tehnologije”, koja će se održati u periodu od 14 – 16. decembra. Obuka je namijenjena nezaposlenim licima motivisanim za usvajanje novih znanja iz oblasti CNC tehnologija a čini je teorijski dio koji će se održati u multimedijalnoj sali IPC Tehnopolis i praktični dio koji će se održati u Laboratoriji za industrijski dizajn – TechLab Tehnopolis.

Obuka u okviru teorijskog dijela nudi zaokruženi set elementarnih znanja i vještina počevši od upoznavanja sa osnovama CNC tehnologija i primjenama u industriji, procesom glodanja, mjerama opreza i zaštite pri upravljanu CNC glodalicom pa do upoznavanja osnova upravljanja softverima koji se koriste za za proizvodnju i programiranje djelova. Praktičan rad od početka do kraja procesa, uključuje pripremu mašine, reznog alata i praćenje mašine tokom rada uz analizu dobijenog proizvoda. Dodatnu pogodnost predstavlja činjenica da se obuka izvodi na najmodernijim industrijskim mašinama, visokokvalitetnim alatima i pratećoj opremi.

Prijave za obuku su otvorene do 09. decembra, a kandidati se mogu prijaviti popunjavanjem jednostavnog obrasca koji je dostupan na link-u. Broj polaznika koji mogu pohađati obuku je ograničen, a prilikom selekcije kandidata posebna pažnja će biti posvećena razlozima zbog kojih su se kandidati prijavili.

Obuka “Osnove CNC tehnologije” se organizuje u okviru iNnovaNet projekta koji kofinansiran sredstvima Evropskog fonda za regionalni razvoj i IPA 2 fonda Evropske unije. Partneri na projektu su Zenička razvojna agencija ZEDA DOO, Industrijski park Nova Gradiška DOO za razvoj i ulaganje, i Opština Gradiška.

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr