XI Međunarodna konferencija zdravstvenog wellness i spa turizma

P O Z I V

XI Međunarodna konferencija         

Kreiranje, promocija i prodaja turističkih programa zdravstvenog turizma

15. i 16. oktobar 2022. godine, Hotel Splendid Conference & Spa Resort,

 Budva – Crna Gora

Medical SPA Asocijacija Crne Gore, u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma Crne Gore i Ministarstvom ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore, kao i uz podršku Unije poslodavaca Crne Gore, organizuje dvodnevnu XI Međunarodnu konferenciju zdravstvenog wellness i spa turizma pod nazivom „KREIRANJE, PROMOCIJA I PRODAJA TURISTIČKIH PROGRAMA ZDRAVSTVENOG TURIZMA”.

I ove godine, konferencija ima za cilj da okupi ugledne domaće i inostrane stručnjake, operativce i konsultante iz područja medicine i turizma, te predstavnike hotelijerske i wellness industrije, koji će zajednički pokušati da odgovore na ključna pitanja o fazama razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i regionu. Konferencija će otvoriti tematiku nove zdravstvene infrastrukture Crne Gore kao nezaobilaznog preduslova  za percipiranje Crne Gore kao “zdravstveno sigurne” destinacije, ali i kao potencijalno atraktivne destinacije zdravstvenog turizma na karti Evrope i svijeta. Svoje modele i rezultate za postsezonu (low season tourism) predstaviće i stručnjaci iz regiona.

Dragocjeno iskustvo domaćih predavača i gostiju iz inostranstva učesnici će imati prilike da čuju kroz njihova pojedinačna izlaganja i panel diskusije koje su tematski podijeljene u tri osnovne cjeline – lječilišni turizam, medicinski turizam i medicinski wellness. Skup će, kao i ranijih godina, ponuditi dijalog, diskusiju i rješenja za izazove vezane za investicije u zdravstveni turizam, dajući jedinstvenu platformu za razmjenu iskustava o glavnim učesnicima zaslužnim za rast ovog tržišta.

Značajan odziv vrhunskih evropskih i svjetskih institucija, organizacija, kompanija i predavača u toku proteklih 10 godina, potvrđuje značaj ove konferencije i omogućuje njeno snažno pozicioniranje na mapi evropskih događaja iz oblasti zdravstvenog turizma. Zdravstveni turizam postaje ključni segment nacionalnih strategija razvoja turizma sve većeg broja  zemalja regiona s ciljem rasta udjela na Evropskom tržištu. Vjerujemo da će događaji poput 11. Konferencije zdravstvenog wellness i spa turizma odrediti  buduće lidere navedenog procesa.

  • Ciljevi Konferencije

●  Upoznavanje s globalnim fenomenom zdravstvenog  turizma

●  Predstavljanje potencijala Crne Gore na međunarodnom tržištu

●  Pokazati kako implementirati usluge zdravstvenog  turizma u postojeće turisticke kapacitete

● Povezivanje pružaoca usluga zdravstvenog turizma s međunarodnim osiguravajućim društvima i agencijama zdravstvenog  turizma.

  • Festival zdravstvenog wellness i spa turizma

Tokom Konferencije biće organizovan Festival zdravstvenog wellness i spa turizma. Pozivamo sve zainteresovane izlagače medicinske, stomatološke, spa i wellness opreme da se jave tehničkom organizatoru Konferencije, radi osiguranja izložbenog prostora. 

  • Trajni fokus Konferencije

Održavanje tradicije održavanja konferencije zdravstvenog turizma na kojima će se okupljati vodeći stručnjaci u zdravstvenom turizmu iz zemlje i regiona, a sve u cilju organizacije kontinuirane razmjene znanja i iskustava te unapređenja crnogorskog  turističkog proizvoda.

  • Kome je Konferencija namijenjena?

Konferencija je namijenjena zdravstvenim ustanovama u privatnom i državnom vlasništvu, preduzetnicima u zdravstvu, turističkim agencijama, hotelijerima, marketinškim agencijama, investitorima…

Iskoristite ovu priliku za kontakte s potencijalnim poslovnim partnerima!

  • Smještaj

Učesnicima konferencije na raspolaganju je kontingent soba u hotelu Splendid Conference & Spa resort 5*. 

Više informacija o hotelu možete pronaći na: www.montenegrostars.com

  • Prijave i informacije za učestvovanje

Medical SPA Asocijacija Crne Gore

Kontakt osoba: Sandra Bojanić 

e-mail: zdravstveniturizamcg@outlook.com  

Telefon: 069 466 088

S poštovanjem,                

Za organizacioni odbor

predsjednik Vasilije Vlatko Stijepović, prof.

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr