Objavljeno: 08/08/2022

Info dan u Bijelom Polju povodom podrške ranoj fazi razvoja startapova

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore u saradnji sa NVO MMNE organizovaće Info dan za Javni konkurs za dodjelu grantova za ranu fazu razvoja startapova u utorak09. avgusta 2022. godine u Bijelom Polju.

Info dan će se održati u prostorijama EU kutka sa početkom u 10:00 časova, a otvoren je za sva zainteresovana pravna i fizička lica koja obavljaju inovacionu djelatnost ili imaju namjeru da se bave inovacijama, kao i za predstavnike lokalnih samouprava.

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja objavilo je Javni konkurs u ponedeljak, 26. juna 2022. godine u ukupnom iznosu od 200.000,00 eura (https://www.gov.me/clanak/javni-konkurs-za-dodjelu-grantova-za-ranu-fazu-razvoja-startapova-2). Predmet konkursa je sufinansiranje startap projekata koji ce ponuditi digitalna rješenja u četiri prioritetna područja pametne specijalizacije. Na ovaj konkurs mogu se prijaviti startapovi koji tek kreću ili imaju poslovnu ideju, kao i startapovi koji su već registrovani u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS).

Tokom Infodana biće predstavljeni uslovi za prijavljivanje na konkurs, kriterijumi i proces evaluacije projekata, kao i način dodjele sredstava po ovom konkursu. Poseban segment Infodana biće posvećen predstavljanju Uputstva za aplikante, koji čini sastavni dio konkursa. Kako će svi startapovi koji budu predloženi za sufinansiranje biti u obavezi da se upišu u Registar inovacione djelatnosti prije potpisivanja ugovora o grantu, tokom Infodana biće predstavljena detaljno i procedura upisa pomenuti registar.

Predstavnici Ministarstva predstaviće i druge aktuelne inovativne programe.

Učešće je potrebno potvrditi najkasnije do 08. avgusta 2022. godine, na sljedeću email adresu: marijeta.barjaktarovic@mek.gov.me.  

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr