OGLAŠIVAČ: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja

Javni konkurs za sufinansiranje naučnoistraživačke djelatnosti u 2022. godini

Javni konkurs za sufinansiranje naučnoistraživačke djelatnosti u 2022. godini, kojim se naučnoistraživačkoj zajednici Crne Gore stavlja na raspolaganje 200.000 eura, raspisan je krajem aprila ove godine.

Konkurs predstavlja jedan od ključnih mehanizama za podršku naučnoistraživačkoj zajednici, u segmentima gdje je procijenjeno da je naučnicima i istraživačima iz Crne Gore, na osnovu prethodnih iskustava, podrška najviše potrebna.

Realizacijom ovakvih posebnih instrumenata podrške, Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja otvorilo je mogućnost naučnicima i istraživačima iz Crne Gore da osnaže svoj rad učešćem na konferencijama, organizovanjem konferencija u Crnoj Gori, publikovanjem radova u časopisima sa otvorenim pristupom, uređivanjem časopisa sa otvorenim pristupom, mobilnošću u razvijenije institucije, kao i povezivanjem sa inostranim partnerima putem međunarodnih programa (Horizont Evropa, IAEA i ICGEB). Konkursom je omogućeno i sufinansiranje po osnovu doktorskih studija, nakon odbranjene doktorske disertacije, na bilo kom univerzitetu u svijetu.

Tekst Konkursa u cjelosti, kao i obrasce za prijavljivanje za svaku od linija pojedinačno, možete preuzeti u narednom linku: https://www.gov.me/clanak/podrsku-u-iznosu-od-200000-eur-za-naucnoistrazivacku-zajednicu-u-2022-godini

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr