Objavljeno: 27/06/2022

Kreiranje adekvatnog inovacionog ekosistema rezultiraće bržem ekonomskom razvoju

Ministarka Biljana Šćepanović obišla Naučno-tehnološki park Crne Gore: Kreiranje adekvatnog inovacionog ekosistema rezultiraće bržrem ekonomskom razvoju

Ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović i izvršni direktor Naučno-tehnološkog parka Velibor Bošković , obišli su radove na izgradnji Naučno-tehnološkog parka koji će doprinijeti bržem ekonomskom  razvoju Crne Gore.

Šćepanović u obilasku NTP-a 16.6.2022.


Ministarka Šćepanović istakla je da Naučno-tehnološki park predstavlja jedan od značajnijih infrastrukturnih projekata Vlade Crne Gore u domenu inovacione infrastrukture.

“Ustanova koju sa nestrpljenjem očekuje naša istraživačka zajednica, ali i naša privredna zajednica, pogotovo startap zajednica. U smislu strategije pametne specijalizacije , na čijem dobrom putu je sada naša država, ovo je najznačajnija institucija koja će upravo omogućiti implementaciju strategije pametne specijalizacije, a sve to vodi kreiranju adekvatnog inovacionog ekosistema što treba da rezultira ekonomskom razvoju naše zemlje”, rekla je Šćepanović.

Izvršni direktor Velibor Bošković istakao je da je siguran da će Naučno-tehnološki park Crne Gore biti dom za veliki broj mladih, kreativnih ljudi kojima će pomoći da svoju viziju i poslovne ideje pretvore u realnost.

“Radovi su intezivirani, te se nadamo brzom završetku radova koje naša inovativna zajednica željno iščekuje” zaključio je Bošković.

Šćepanović u obilasku NTP-a 16.6.2022.



Naučno-tehološki park Crna Gora osnovan je u partnerstvu Vlade Crne Gore, Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja i Univerziteta Crne Gore uz zajedničku viziju da postane ključno mjesto na kojem će se spajati inovativni i kreativni pojedinci i projekti, uz intenzivnu saradnju najvažnijih stejkholdera preduzetničkog procesa (nauke i privrede).

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr