Objavljeno: 17/12/2021

Ministarstvo ekonomskog razvoja će sufinansirati 11 prijava za startapove

Ministarstvo ekonomskog razvoja objavilo je Javni konkurs za dodjelu grantova za ranu fazu razvoja startapova na svojoj internet stranici 13. oktobra 2021. godine s rokom za prijavljivanje 11. novembar 2021. godine.

Predmet Javnog konkursa bilo je sufinansiranje startap projekata koji će ponuditi digitalna rješenja u četiri prioritetna područja pametne specijalizacije.

Na Javni konkurs podnešene su 32 projektne prijave, od kojih je jedna zaprimljena nakon roka definisanog ovim konkursom, zbog čega nije upućena na evaluaciju.

Ministarstvo ekonomskog razvoja sprovelo je proceduru evaluacije 31 prijave po Konkursu, i 13. decembra 2021. godine objavilo Listu pozitivno ocijenjenih projekata, nakon čega je stupilo u proces pregovora.

Od 11 prijava koje su pozitivno ocijenjene po ovom konkursu, sve su prihvaćene za sufinansiranje, pa u skladu sa Javnim konkursom, Ministarstvo objavljuje listu, kako slijedi:

Redni brojPodnosilac prijave Naziv projekta 
1.Sjever.me d.o.o.Sjever.me – Domaća web platforma
2.Alicorn d.o.o.Jačanje razvojnog potencijala kompanije Alicorn d.o.o. za izradu edukativnih video igara
3.Ivan RadunovićNichedAi
4.Confidi d.o.o.Konfidi digitalni novčanik
5.Aragorn d.o.o.Statup Antartix platforma
6.DigitalBee d.o.o.Mobilna aplikacija Flourish – -digitalni asistent za razvoj zaposlenih
7.Petar ŠćepanovićIzrada softverskih rješenja, plasiranje na tržište i promocija prve verzije platforme digitalnog turističkog vodiča – Guidi
8.Sanja Milosavljević(Imact Institut)Press Room AppPR & Media Software Platforma za kreiranje sadržaja i unapređenje odnosa sa medijima
9. Oykos Development d.o.o.Telemed MNE
10.Cube 42 d.o.oCube42
11.GuesTool d.o.o.Digitalni servis za gosta GuesTool
  •  Ukupna vrijednost ugovorenih projekata je 253.531,30 eura, od čega je sufinansiranje Ministarstva ekonomskog razvoja 189.708,07 eura, a sufinansiranje korisnika 63.823,23 eura.

Tokom procesa pregovora utvrđeno je da su pozitivno ocijenjena tri neformalna startap tima, koja su u procesu registracije kod Centralnog registra privrednih subjekata, što znači da će se na crnogorskom tržištu pojaviti tri nova startap preduzeća.

Tri startapa, koja su ostvarila sufinansiranje po ovom konkursu, dolaze sa Sjevera Crne Gore, jedan sa Juga, dok su ostali iz centralnog dijela.

Dodjela akata o prihvatanju inovativnih startap projekata za sufinansiranje biće upriličena sjutra, 18. decembra 2021. godine u terminu od 11:00h do 14:00h, na posebnom događaju koji organizuje Ministarstvo ekonomskog razvoja održava u TC Delta City u Podgorici.

Ministarstvo ekonomskog razvoja će u narednim danima svim učesnicima na ovom konkursu uputiti rješenja uz izvještaje o evaluaciji.

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr