Objavljeno: 25/11/2022

Novčane nagrade za naučna dostignuća i registrovane patente ili ostvarena inovativna rješenja u 2022. godini

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja objavilo je Javni poziv za dodjelu godišnjih nagrada za naučna dostignuća u 2022. godini. 

Nakon dvogodišnje pauze, Ministarstvo će ove godine dodijeliti novčane nagrade najuspješnijim naučnicima/cama i inovatorima/kama. Ukupan novčani fond nagrada iznosi 8.000 EUR.

Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, i to:

– najuspješnijem naučniku/naučnici – 3.000 EUR;

– najuspješnijem mladom naučniku/naučnici do 30 godina života – 2.000 EUR i

– inovatoru/ki ili grupi inovatora za najuspješniju inovaciju odnosno pronalazak zaštićen patentom – 3.000 EUR.

Pravo na nagradu za naučna dostignuća ostvaruju crnogorski državljani koji su u 2022. godini postigli izuzetne rezultate u naučnoistraživačkom radu ili na nekom od inovativnih programa u našoj zemlji ili inostranstvu, odnosno koji su zaštitili svoj pronalazak/inovaciju patentom u našoj zemlji ili inostranstvu.

Sva lica koja su zainteresovana mogu se prijaviti za nagradu, zaključno sa 5. decembrom 2022. godine do 14h. Jedno lice može dobiti nagradu samo u jednoj od navedenih kategorija. Tekst Javnog poziva, sa prijavnim formularima, možete preuzeti OVDJE.

Prijavne obrasce preuzeti na sljedećem linku: https://www.gov.me/clanak/novcane-nagrade-za-naucna-dostignuca-i-registrovane-patente-ili-ostvarena-inovativna-rjesenja-u-2022-godini.

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr