Objavljeno: 13/03/2023

Obilježen Svjetski dan energetske efikasnosti

Ministarstvo kapitalnih investicija je 9. februara 2023. godine u tržnom centru Big Fashion u Podgorici obilježilo Svjetski dan energetske efikasnosti. Predstavnici Ministarstva su iskoristili priliku da na krajnje jednostavan način građane informišu o energetskoj efikasnosti, o načinima na koje mogu racionalno da koriste energiju, kako i koje mjere energetske efikasnosti mogu biti primijenjene u svakodnevnom životu, kao i o projektima koje realizuje Ministarstvo kapitalnih investicija, a tiču se energetske efikasnosti.

Građani postaju svjesniji da primjenom mjera energetske efikasnosti upotrebom energetski efikasnih tehnologija, koji su pritom i ekološki prihvatljivije, mogu da u značajnoj mjeri povećaju komfor i daju značajan doprinos smanjenju efekata staklene bašte. Imajući u vidu značaj primjene mjera energetske efikasnosti, Ministarstvo kapitalnih investicija kontinuirano učestvuje u sveobuhvatnoj javnoj kampanji za promovisanje energetske efikasnosti u cilju dodatnog unapređenja svijesti građana.

Obilježen Svjetski dan energetske efikasnosti

U cilju obilježavanja Svjetskog dana energetske efikasnosti Ministarstvo kapitalnih investicija je obezbijedilo određen broj energetski efikasnih sijalica – LED koje su sa informativnim flajerima i drugim promotivnim materijalom podijeljene građanima. O uspjehu današnjeg promotivnog događaja, znacaju energetske efikasnosti, ali i svijesti naših građana govori i činjenica da je u roku od svega par sati podijeljeno više od 300 LED sijalica i kompletan promotivni materijal.

Energetska efikasnost ostaje ključni prioritet za postizanje ciljeva održivog razvoja i transformaciju ekonomije u pravcu efikasne upotrebe resursa. Mnogostruke su koristi koje jedno društvo može imati od poboljšanja energetske efikasnosti. One uključuju uštede, konkurentnost ekonomije, doprinos energetskoj sigurnosti, smanjenje potreba za novim kapacitetima, nova radna mjesta i drugo. 

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr