Objavljeno: 23/01/2023

Održana radionica za pisanje sažetaka projekata za grant šemu za podršku implementaciji Strategije pametne specijalizacije (S3)

U okviru EU projekta „Jačanje kapaciteta za podršku primjeni Strategije pametne specijalizacije“, kojim koordinira Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, u petak 20. januara, održana je radionica za pisanje sažetaka projekata za grant šemu za podršku implementaciji Strategije pametne specijalizacije (S3).

radionica za pisanje sažetaka projekta

U uvodnom dijelu, učesnicima se obratila Ivana Janković Mijanović, v.d. generalne direktorice Direktorata za evropske integracije i EU fondove. U dijelu procedura, pisanja i obaveza, kroz prezentaciju i razmjenu iskustva, govorio je Mario Protulipac, ekspert angažova na projektu.

Radionica je bila namijenjena potencijalnim aplikantima, odnosno sljedećim ciljnim grupama: mikro, mala ili srednja preduzeća, naučno-istraživačke ustanove, javni Iili privatni univerziteti, subjekti inovacione infrastrukture.

Podsjećamo da je Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma u saradnji sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom nauke i tehnloškog razvoja, uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, objavilo Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru grant šeme „Podrška implementaciji Strategije pamentne specijalizacije (S3) kroz projekte”, čija je ukupna vrijednost 900.000 eura, te da je krajnji rok za dostavljanje sažetaka projekata 30. januar 2023. godine.

Aplikacioni paket koji sadrži Vodič za aplikante i aplikantkinje, detaljne informacije o ciljevima i prioritetima poziva, kriterijumima za učešće i prihvatljivim aktivnostima, možete pronaći na sljedećem linku:

Online Services – Online Services – Programmes de coopération extérieure – Commission européenne (europa.eu)

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr