Objavljeno: 17/10/2022

Održana XI Međunarodna konferencija zdravstvenog, wellness i spa turizma

11. Međunarodna konferencija zdravstvenog, wellness i spa turizma bila je održana 15. i 16. oktobra u hotelu Splendid Conference & Spa Resort u Bečićima.

Događaj su organizovali Medical Spa asocijacija Crne Gore, u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma, Ministarstvom ekonomskog razvoja i turizma i Unijom poslodavaca Crne Gore, i ima centralnu temu “Kreiranje, promocija i prodaja turističkih programa zdravstvenog turizma”.

Radni dio dvodnevnog događaja činio je izlaganja i panel diskusije podijeljene u tri cjeline: Lječilišni turizam, Medicinski turizam i Medicinski wellness. Organizatori su otvoriti i tematiku nove zdravstvene infrastrukture, kao nezaobilaznog preduslova za percipiranje Crne Gore kao zdravstveno sigurne i potencionalno atraktivne destinacije.

Cilj dvodnevne konferencije bio je da okupi ugledne domaće i inostrane stručnjake, operativce i konsultante iz područja medicine i turizma, te predstavnike hotelijerske i wellness industrije kako bi, udruženim snagama, pokušali da odgovore na ključna pitanja vezano za razvoj zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i zemljama regiona.

Ciljevi Konferencije je bio

  Upoznavanje s globalnim fenomenom zdravstvenog  turizma

  Predstavljanje potencijala Crne Gore na međunarodnom tržištu

  Smjernice za implementiranje usluga zdravstvenog  turizma u postojeće  turističke  kapacitete

● Povezivanje pružaoca  usluga zdravstvenog  turizma s međunarodnim udruženjima i agencijama zdravstvenog  turizma

Nacionalna koordinatorka za pametnu specijalizaciju, mr Marijeta Barjaktarović Lanzardi, učestvovala je na XI Međunarodnoj konferenciji ispred Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja.

Marijeta je govorila na panelu “Zdravstveni turizam kao globalni turistički biznis” o potencijalima zdravstvenog turizma u kontekstu implementacije pametne specijalizacije, potrebi za ostvarivanjem snažnije sinergije svih aktera u ovoj oblasti i načinu na koji inovacije mogu podstaći razvoj i konkurentnost sektora.

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr