Objavljeno: 19/01/2023

Održane informativne sesije za S3 grant šemu

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma u saradnji sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori održalo je niz informativnih sesija za poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru grant šeme “Podrška implementaciji Strategije pamentne specijalizacije (S3) kroz projekte”.

Info sesija Kotor

Informativne sesije koje su održane u Podgorici, Beranama, Kotoru i Nikšiću su bile prilika da se potencijalni podnosioci prijedloga projekata, odnosno aplikanti bliže upoznaju sa pomenutim pozivom, uslovima i aktivnostima, pravima i obavezama, kao i finansijskim sredstvima koja su na raspolaganju.

Grant šema ima za cilj da doprinese jačanju ekonomske konkurentnosti i inovacionih kapaciteta Crne Gore kroz jačanje veza između nauke i industrije i namijenjena je mikro, malim ili srednjim preduzećima, naučno-istraživačkim ustanovama, javnim ili privatnim univerzitetima, subjektima inovacione infrastrukture: naučno-tehnološki park, inovaciono-preduzetnički centar, poslovno- tehnološki inkubator, centar za transfer tehnologije, klasterske organizacije i druge subjekte inovacione infrastrukture.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava za finansiranje projekata je 900.000,00 EUR, pri čemu je minimalan iznos dodijeljenog granta 60.000,00 EUR, a maksimalan iznos granta 120.000,00EUR. Sredstva su obezbijeđenja od strane Evropske unije, uz kofinansiranje Vlade Crne Gore.

Podsjećamo da je rok za dostavljanje sažetka projekta (Concept Note) 30. januar 2023. godine.

Ovdje možete preuzeti prezentacije sa informativnih sesija: https://www.gov.me/clanak/ministarstvo-ekonomskog-razvoja-i-turizma-u-saradnji-sa-ministarstvom-finansija-i-ministarstvom-nauke-i-tehnoloskog-razvoja-uz-podrsku-delegacije-eu-u-crnoj-gori-odrzalo-je-niz-informativnih

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr