Objavljeno: 14/02/2022

Onlajn info dan Evropskog savjeta za inovacije

Povodom novousvojenog programa rada Evropskog savjeta za inovacije (EIC), Evropska komisija najavljuje održavanje info dana u organizaciji Evropskog savjeta za inovacije i Izvršne agencije za mala i srednja preduzeća (EASME).

Događaj će biti prilika da se inovaciona zajednica informiše o aktivnostima i novinama u Evropskom savjetu za inovacije, kao i, za buduće aplikante, da se informišu o njegovim glavnim instrumentima finansiranja.

Događaj će se održati onlajn, 22. februara 2022godine, sa početkom u 9:30.

Učesnici događaja će imati priliku da postave pitanja o različitim šemama finansiranja putem interaktivne platforme Sli.do (šifra za pristup: #EIC).

Evropski savjet za inovacije, koji raspolaže budžetom od 10,1 milijardi eura za period 2021-2027, igra važnu ulogu u evropskom inovacionom ekosistemu, podržavajući istraživače i preduzetnike na njihovom putu od ideje do komercijalizacije i izlaska na tržište, kao i inovacije duboke tehnologije.

Tri glavne šeme finansiranja Evropskog savjeta za inovacije, o kojima će biti riječi tokom događaja, su:

  • EIC Pathfinder – usmjerena na napredno istraživanje novih i revolucionarnih tehnologija. Kroz ovu šemu finansiranja pruža se podrška timovima u ranoj fazi istraživanja ili razvoja nove tehnologije;
  • EIC Transition – pomaže u pripremi rezultata istraživanja i inovacija za izlazak na tržište;
  • EIC Accelerator – podrška startapovima i malim preduzećima visokog potencijala rasta sa ciljem pokretanja, razvoja ili širenja poslovanja sa visokim rizikom i velikim uticajem.
  • Više detalja o događaju je dostupno na stranici: https://eic.ec.europa.eu/events/european-innovation-council-online-info-day-22-february-2022_en 

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr