Objavljeno: 20/07/2022

Podsjetnik na prošlogodišnji webinar “Kako pripremiti uspješnu prijavu za EIC ACCELERATOR”

Ministarstvo ekonomskog razvoja je 30. jula 2021. godine organizovalo webinar na temu pripreme uspješne prijave za EIC Accelerator (EICA) u okviru novog EU programa za istraživanje i inovacije „Horizont Evropa“.

Ovaj događaj je bio održan online kao izvanredna prilika da se potencijalni aplikanti upoznaju sa najvažnijim segmentima za EICA prijavu, i to sa:

  • Ključnim kriterijumima uspjeha za EICA;
  • Evaluacionim kriterijumima;
  • Koracima u prijavljivanju, uključujući praktične korake;
  • Modelima projekata.

Webinar je bio otvoren za sve koji su imali ideje za inovacije i inovativne projekte, a EIC Accelerator namijenjen je uglavnom za mala i srednja preduzeća (MSP), startapove, akademski sektor, ali i za preduzetnike, pojedince, i druge učesnike koji namjeravaju da osnuju ili investiraju u MSP, i usmjeren je na naučna otkrića ili revolucionarna tehnološka rješenja za koja su potrebna znatna finansijska sredstva tokom dužeg vremenskog perioda.

EIC Accelerator je pružio značajnu finansijsku podršku i to, za:

  • finansiranje bespovratnih sredstava do 2,5 miliona eura za troškove razvoja inovacija,
  • investicije (direktna ulaganja u kapital) do 15 miliona eura kojima upravlja EIC Fond.

Webinar je održao Boško Nektarijević, glavni ekspert za EU fondove i investicije u Evropskoj trening mreži. Do 2021, bio je tim lider za podršku inovacija koje finansira EU u Crnoj Gori. Coach izvršne agencije za MSP u EU. Ima preko 20 godina iskustva u radu na EU projektima i programima u više zemalja: Belgiji, Turskoj, Ukrajini, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, BiH, itd. Evaluator Evropske Komisije za EU programe i projekte. Konzistentno ima najviše ocjene od preko deset hiljada učesnika treninga. Jedan od vodećih stručnjaka za EU fondove i inovacije. BBA IFAM Business School, Paris, France; MBA Solvay Business School; Brussels, Belgium; Executive Education, Harvard Kennedy School, Boston, USA.

Više informacija o EICA, dostupno je na linku: https://eic.ec.europa.eu/eic-funding-opportunities/eic-accelerator_en

U nastavku možete pogledati snimak sa webinara:

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr