Centar izvrsnosti za digitalizaciju procjene rizika u oblasti bezbijednosti hrane i preciznu sertifikaciju autentičnosti prehrambenih proizvoda (FoodHub) je, poštujući najsavremenija dostignuća i standarde u oblasti bezbijednosti hrane pripremio Priručnik za bezbijednost hrane, a sa ciljem da podrži proizvođače prehrambenih proizvoda da efikasnije indetifikuju i eliminišu potencijalne probleme duž lanca snadbijevanja hranom i da spriječe pojavu efekata koji se mogu negativno odraziti na potrošače.
Priručnik predstavlja praktičan vodič za sve proizvođače koji žele unaprijediti sistem za bezbjednost hrane, nezavisno od veličine poslovanja, lokacije ili mjesta u lancu snabdijevanja hranom. Priručnik pruža praktična uputstva za efikasnu primjenu preduslovnih programa, sistema kontrole opasnosti i kritičnih kontrolnih tačaka (HACCP), upravljanja dokumentacijom vezanom za bezbjednost hrane, te pregled nacionalne i međunarodne legislative iz ove oblasti. Na kraju Priručnika, nalazi se spisak literature koja je bila od neprocjenjive pomoći prilikom pisanja.
Priručnik je dostupan na sljedećem LINK-u.