Završen 20.06.2022.

Cube42

Dodjeljivač podrške:
Ministarstvo ekonomskog razvoja
Korisnik:
Cube42 doo
Iznos finansiranja:
8000
EUR
Ukupna vrijednost projekta:
10000
EUR

Cube42 je startup kompanija specijalizovana za proizvodnju i prodaju pametne galanterije. Tvorac prvog pametnog bulletproof novčanika na svijetu. Projekat Cube42 je startap koji u fokusu ima razvoj, proizvodnju i prodaju pametne kožne galanterije i wearables uređaja, sa najboljim sistemom zaštite pametne elektronike na globalnom tržištu.

Prvi proizvod ove kompanije je pametni novčanik Cube, prvi bulletproof pametni novčanik na svijetu sa nizom prednosti u odnosu na postojeće tržišne modele. Riječ je o inovativnom proizvodu koji na globalno tržište donosi novi koncept pametnog novčanika sa izmjenjivim pametnim modulima čije su mogućnosti neograničene, jer je u patetnoj dokumentaciji predviđeno da se u kućište može smjestiti bilo koji elektromehanički uređaj koji dimezijama odgovara prostoru u kućištu. Trenutno je u fazi projektovanja prvi prototip pamtnog modula koji će biti programiran kao GPS tracker i bluetooth pištaljka za zaštitu od krađe ili gubljenja novčanika.

Takođe, ovaj koncept novčanika olakšava plaćanja zahvaljujući jednostavnijem pristupu papirnom i metalnom novcu kao i platnim karticama. Malih dimenzija, a velikog smještajnog kapaciteta, izuzetno dopadljivog dizajna i izrađen od najkvalitetnijih materijala sa originalnim modularnim konceptom za nadogardnju pametnim modulima predstavlja pravu revoluciju na tržištu. Poseban segment kvaliteta je ekstremna otpornost novčanika na sve vrste spoljašnjih uticaja što ga čini praktično neuništivim. Specijalni neodijumski magneti osim znažnog zaključavanja omogućavaju potpunu zaštitu od krađe ličnih podataka sa platnih kartica (analogna RFID zaštita), a pritom nemaju nikakvo negativno dejstvo na kartice.

Magnetno polje koje se formira u sadejstvu magneta i čeličnih ploča onemogućava prolaz električnog signala uređajima za krađu ličnih podataka sa platnih kartica, čime je rješen problem RFID zaštite na potpuno analogni način bez upotrebe dodatne elektronike. Kada je riječ o poslednjim dostignućima u ovoj oblasti, na tržištu trenutno postoji nekoliko pametnih novčanika sa RFID zaštitom ili GPS tracker opcijom kao što su SERMAN BRANDS, Buffway Slim Minimalist Front Pocket, TRAVANDO Money Clip Wallet i slični. Ono što je njihova prednost je što nijedan od postojećih tržišnim modela nema opciju za metalni, papirni novac i kartice već su to kombinacije ili kartice i papirni novac, ili metalni i papirni i slično. Takođe, ovi modeli za sada imaju problema sa zaštitom pametne elektronike koja je „utkana“ u materijal dok njihova jedinstvena kontrukcija sa čeličnim kaljenim pločama sa trostrukim preklapanjem omogućava maksimalnu zaštitu pametne elektronike. Takođe njihova prednost je što se ne ograničavamo samo na jednu pametnu opciju (kao što je GPS tracker) već su mogućnosti izrade izmjenjivih ketridža neograničene.

https://cube4u.me/

https://www.facebook.com/cubefortytwo

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr