Završen 21.11.2022.

GUIDI – Izrada softverskih rješenja, plasiranje na tržište i promocija prve verzije platforme digitalnog turističkog vodiča

Dodjeljivač podrške:
Ministarstvo ekonomskog razvoja
Korisnik:
Softo doo
Iznos finansiranja:
19204
EUR
Ukupna vrijednost projekta:
24005
EUR

Gajdi je platforma dizajnirana da omogući potpuno nov način obilaska znamenitih mjesta. Želimo da napravimo dodatnu vrijednost u turističkom sektoru tako što ćemo njegov najveći resurs – znamenitosti – učiniti pristupačnijim i privlačnijim. 

Gajdi će Vas osloboditi dosadnih brošura i beskrajnog guglanja samo da biste dobili neku zanimljivost ili kontekst. U ovom, sve više digitalnom svijetu, ljudi, prije svega mladi, su navikli da konzumiraju sadržaj bez napora i u svom ritmu (najčešće u kratkim naletima jer raspon pažnje postaje sve kraći). Zato Gajdi nudi virtuelnog prijatelja iz prošlosti – strpljivog, dosjetljivog i sveznajućeg – koji će vas dočekati raširenih ruku i voditi vas na vašu destinaciju sa pričama koje ostavljaju bez daha, koje će Vas natjerati da se zaljubite u njenu istoriju i kulturu.

Sa Guidijem ćete otkriti manje poznate lokacije kroz mitove, legende, priče, anegdote i zanimljivosti koje kriju.

U ovoj aplikaciji ćete imati priliku da se dopisujete sa istorijskim ličnostima i karaterima specifičnim za svaku lokaciju. Vaš fiktivni vodič će vam pričati priče iz svoje tačke gledišta, u prvom licu, na taj način ih čineći ličnijim i stvarnijim. Tako će Vam pomoći da se uživite u eru i saosjetite se sa vašim sagovornicima, ostavljajući na taj način bolji utisak i efekat na vas kao posjetioca.

Pošto vas vaš vodič pita šta vas interesuje, vi usmjeravate tok razgovora postavljajući pitanja.

Da bi obezbijedili kvalitet, za svaku priču angažujemo lokalne vodiče, kustose, istoričare, pisce i publisciste da ih osmisle i razrade.

Guidi će vam ispričati priču koja će baš vas oduševiti i povesti vas na mjesta koja baš vi nikad nećete zaboraviti!

http://guidi-app.com

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr