Objavljeno: 15/12/2021

Prvi regionalni Butterfly inovacioni i biznis forum

Savjet za regionalnu saradnju (RCC) i Evropska mreža preduzetništva (EEN) organizuju 16. i 17. decembra prvi regionalni Butterfly inovacioni i biznis forum u Skoplju, Sjeverna Makedonija. Događaj će se održati u hibridnom formatu.

Forum će se fokusirati na predstavljanje uspješnih priča startapova i inovativnih kompanija sa Zapadnog Balkana, stavljajući u prvi plan uložene napore i umrežavanje sa potencijalnim investitorima. 

Forumu se možete pridružiti onlajn na sljedećem linku: http://butterflyforum.collectivibe.com/.

Zapadni Balkan je poboljšao učinak u pogledu inovacija u posljednjim godinama, ali napori u domenu inovacija bi trebalo da budu više usmjereni na oblasti i aktivnosti koje stvaraju snažnu dodatnu vrijednost. Ovo se, usko gledano, odnosi na ključne oblasti koje su lideri šest zemalja Zapadnog Balkana prepoznali u okviru Akcionog plana 2021-2024 za Zajedničko regionalno tržište i Akcionog plana 2021-2030 za implementaciju Sofijske deklaracije o Zelenoj agendi za Zapadni Balkan.

Predviđeno je da se forum održi svake godine u različitoj zemlji Zapadnog Balkana.

Više informacija o Butterfly Innovation & Business Forumu možete dobiti na sljedećim imejl adresama:  Sinisa.Macic@rcc.int  i Marija.POPOVIC@ec.europa.eu.

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr