Objavljeno: 27/07/2022

Snimak obuke o pripremi prijave za kolaborativni grant

Fond za inovacije Crne Gore je u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore 20. jula organizovao obuku: “Kako pripremiti prijavu za kolaborativni grant?”. Ova obuka je dio kontinuirane podrške UNDP-a razvoju institucionalnih kapaciteta Fonda, kroz program “Norveška za vas – Crna Gora”.

Ksenija Đukanović, samostalna savjetnica u Sektoru za obrazovanje i kvalitet kazala je da obuka predstavlja nastavak uspješne saradnje ove dvije institucije, a svim zainteresovanim učesnicima omogućava da se upoznaju sa sadržajem prijave i propratnom dokumentacijom, kao i da steknu neophodne vještine za pisanje projektnog predloga i za izradu bisnis plana, budžeta i finansijskih projekcija.

Bojana Femić Radosavović direktorica Fonda za inovacije istakla je da uloga Fonda nije samo finaninsiranje, već i edukacija cijele zajednice i da će zbog toga često biti organizovane obuke ovog tipa. Najavila je sljedeću obuku za početak septembra i pozvala sve učesnike da prate “Online otvorena vrata” koja će Fond organizovati svake srijede u 11h počevši od 27. jula pa do zatvaranja poziva, 27. septembra. 

Predavač je bio međunarodni stručnjak za razvoj poslovanja, Vladimir Vojvodić, koji je UNDP konsultant za Fond. Na obuci je Vladimir govorio o tome kako napraviti kvalitetnu prijavu projekta za Program kolaborativnih grantova za inovacije, za koji je Javni poziv Fond otvorio 28. juna i biće otvoren do 27. septembra ove godine. Na obuci je bilo riječi o: neophodnoj dokumentaciji za prijavu, osnovnoj metodologiji za popunjavanje poslovnog plana, najboljem načinu prikazivanja tržišnog potencijala, planu razvoja i rizicima, najčešćim greškama i značaju “elevator pitch”-a. 

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela grantova za inovacije čija je osnovna svrha podsticanje saradnje mikro, malih i srednjih preduzeća sa naučnoistraživačkim ustanovama i/ili drugim mikro, malim i srednjim preduzećima u izradi i sprovođenju inovativnih projekata sa ciljem stvaranja novih proizvoda i usluga, kao i tehnologija sa značajnim, održivim budućim uticajem i tržišnim potencijalom.

© 2022. S3 pametna specijalizacija u Crnoj Gori. Sva prava zadržana.
Sajt kreirao Studio 081

Kontakt

Rimski Trg bb
81000 Podgorica, Crna Gora
https://www.gov.me/mntr